Skip to content

Aritmetica si cat mai multa pronuntie

Marți, 27 Decembrie, 2011

(play music!!!)

Expresia artificială a faptelor: Nu vreau să schimb totul din jurul meu, acum am chef să o iau de la capăt. Să continui să fac ceea ce simt, dar totodată să mă îndepărtez de resemnare. De constrângerile altora, de viețile opacizate de jur împrejur, luate laolaltă cu cele care așteaptă îndelung salvarea. Degeaba! În oameni nu vom găsi decât minciună și dispreț, restul de gri fiind subordonat, iar adevărul este în noi. La fiecare dintre noi există un grilaj, pe care stă atârnat, chiar și iarna, adevărul despre ce ascunde fereastra mică și murdară de timp. Mult timp.

Mi-am promis certitudini: Că va veni ziua când toți cei care umblă după aritmetică și cât mai multă pronunție vor fi atât de limitați încât vor dispărea. Puf! Și cum totul se dezvoltă din educație; ori mai degrabă din metodele de educație – copilul nu învață decât minciuni, mult prea mult și multe palavre fără sens; adică cu ce rost? Și mă refer la educația de bază, unde el ca individ izvorât din acest pământ pornește în viață.

O selecție naturală: Istoria este construită prost, vedem prea puțin și ni se povestește prea mult. De foarte mult timp. Astăzi, instructorul orbit de specializarea sa meschină, măruntă față de întreaga sa viață, este făcut să nu ilustreze, lipsit de creativitate, de a fi educativ, spiritual și fără inspirație. Iar prietenii din jur care ar trebui sa însemne nu doar expansiunea cunoașterii, ci și acea creștere interioară necondiționată și de neoprit. De nimic. Aceștia, sunt făcuți să te îndepărteze, sunt limitați care venerează uniformitatea proprie, fiind de cele mai multe ori autosuficienți; natura spune clar: nu le poți avea pe toate! dar se acceptă și o cale de mijloc.

Condiția: să nu înceteze să mai vadă ce se întâmplă în prezent prin venerarea a tot ceea ce a fost sau ce a facut. Și viceversa. Pe scurt: să nu moară; și doi: să nu se hrănească doar cu trecut.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: