Skip to content

The world according to Ion Bârlădeanu

Marți, 7 decembrie, 2010

Dragi prieteni, fără să intru într-un clişeu spunându-mi părerea despre viaţa şi tot ce cuprinde ea: cultura, şcoala, […]; cineva nu foarte drag, însă deştept şi cu o gândire gri, spunea: „Un popor fără cultură dispare din istorie”.
Nu este aşa! Profită de orice şansă, luptă pentru ceea ce-ţi place, nu te căuta în ziare pentru ceea ce faci şi nici să îndrăzneşti să speri. O faci pentru tine şi uneori pentru că e tot ce ai sau tot ce ţi-a mai rămas. Asta am înţeles de la domnul Ion Bârlădeanu.

Ion Bârlădeanu s-a nascut în 1946 în comuna Zapodeni, judeţul Vaslui. Din satul natal a fugit la douăzeci de ani, iar pe vremea comunismului a schimbat toate muncile posibile. A tăiat stuf în Deltă, a fost docher în Constanţa. În Bucureşti a fost pe rând gropar, tăietor la gater, paznic sau muncitor necalificat la Casa Poporului. După 1989 a trăit din resurse marginale, ocupându-se ca << free lancer >> de selectarea gunoiului într-o curte de bloc de pe Calea Moşilor.

De-a lungul a mai bine de treizeci de ani, Ion Bârlădeanu a selectat şi a decupat imagini din reviste şi a realizat mai bine de o mie de colaje. Este reprezentat din 2008 de galeria H’Art, iar lucrările sale fac o carieră internaţională, fiind expuse la Londra, Copenhaga, Basel, Paris.

http://www.lumeavazutadeionb.ro/arta.html

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: