Skip to content

Către noua generaţie: De la trecut la tânărul de 22 de ani #7 Lucid într-o confruntare a libertăţii spiritului

Luni, 29 Noiembrie, 2010

https://tzontonel.files.wordpress.com/2010/11/meds.pdf (play music!!!)
7. Lucid într-o confruntare a libertăţii spiritului

Salt în anul 2008 trecut. Rup următoarele gânduri:
Descoperirea răului: Dintr-o copilărie sălbatică, dintr-o singurătate umilă impusă de timiditate, de o fire aparte şi de mizerie, din repetatele eşecuri, a aparut un pesimism disperat şi închis în sine. De foarte multe ori alipeam buzele şi vorbeam, doar – cu mine – atât. Te refuzam, pentru că mi-am dat seama că oricum – e în zadar – şi tu ştii foarte bine asta. Viaţa îmi promitea puţin şi nu-mi dădea nimic. Dar viaţa, pentru a fi suportabilă trebuie trăită din plin. Nu ca şi mine, care niciodată nu a vazut ceva plin în toată viaţa asta.
Şi pot să spun. Acum, viaţa îmi promite multe, iar cu puţin ajutor din altă parte mă voi ridica; uşor, uşor. Atât de mult. Încânt.
Încât.
Ceilalţi: Nu mai eram singur. Ea, aveam o inimă şi un eu; simţeam că am ceva de spus şi voiam să vorbesc. Îmi trebuiau inimi iubitoare şi mai ales creiere active şi libere, oameni ca şi mine; îmi trebuia simplitatea ei, dorinţa şi înţelegerea. Pe zi ce trece, încerc să uit – doar asta fac – de atunci viaţa mea a fost gândire şi numai gândire.
Oricum. Nu avea niciun rost să cred că am greşit, şi nici acum nu cred că asta este cel mai important. Da, am greşit! Ştiu să-mi cer scuze, şi mai ştiu să-mi stăpânesc orgoliul. Nu-i simplu, dar nici greu. Din suflet, îmi cer scuze. Aşa cum toată viaţa o să mai fac greşeli. Nevoite. Lucruri care probabil par simple, şi care oricât de explicate ar fi, nu-i de-ajuns. Oricum, pentru mine important e drumul, la fel ca şi când aş sta pe loc deşi ochii îmi fug loviţi pe o masă de biliard. Însă. Nu la fel de importantă e ţinta, destinaţia, ultima staţie în care odată ajuns – tu te plictiseşti. E ca şi cum până acolo poţi să ajungi. Oricând. E limita care nu poţi să o depăşeşti. NU ADMIŢI NIMIC INTERIOR! (nu e o întrebare!)
Cum sunt eu: Eram cum sunt şi azi, pierdut. Şi oamenii? Marionete pretenţioase ale teatrului meu interior, figurine grăbite să facă o trecere cât mai rapidă – de la: a cunoaşte – până la al cunoaşte (pe altul – bineînţeles).
Nimic nu e adevărat – totul e îngăduit: Am pierdut orice încredere în tine, ştii foarte bine că asta se datorează ţie şi timpului în gândire. Să ştii că realitatea e prezentul, senzaţia; trebuia şi trebuie să-ţi trăieşti prezentul, să dai dracului formulele şi credinţele.
Un fel de concluzie: Pentru tânărul de 20 de ani orice om în vârstă e un inamic, orice idee e suspectă şi mereu începi, răstit: „Nu e aşa!”.
Regret că am ratat momente cheie din alt trecut, era atât de uşor (acum) dacă nu eram timid, liniştit în cuvinte, deşi eram atât de atras. Cum sunt şi astăzi. Am fost laş, dar măcar am fost corect. Nu pot să scriu nume, acum şi aici; poate într-un viitor mai bun din punctul ăsta de vedere. Al prieteniei.
Iar acum,
– dacă mă voi dezvolta cât alţii într-o viaţă de vis, nu te voi trezi
– dacă mă îmbrac sau nu cu gust, asta numai o molie poate şti
– dacă mă interesează sau nu trecutul, voi pune totul pe seama lui
– dacă-mi întrebi sufletul, iţi va răspunde robotul: abonatul nu poate fi contactat, nu mai reveniţi
– dacă-mi repeţi dorinţe vechi cu amintiri, iţi va răspunde trecutul sec: sunt plictisit!
– dacă te legi de părul meu, îl voi tăia să pot fugi
– dacă o singură dată mă vei jigni, în mintea mea te voi strivi
– dacă-ţi imaginezi, încearcă tu să înţelegi cum e sfârşitul tău
– dacă-n curaj te regăseai, astăzi, asta nu citeai
– dacă nimic nu se-ntâmpla,  <<minciuna:laşitatea:plictiseala:dualismul >> nu era condiţia într-o confruntare a libertăţii spiritului
+ dacă-mi permiţi, eu mă retrag în timp ce-nghiţi

8. Ura faţă de prostie, în mod reflex faţă de ură.
> revin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: