Skip to content

1 Martie vs. 8 Martie – O porcarie !

Sâmbătă, 1 martie, 2008

O porcarie! Aceste sarbatori au fost inventate de fabricantii de felicitari, de traficantii de “rosu si alb” – acei “fara stil si bun simt”.

Cadoul nu este obligatoriu. El nu poate fi nici cerut, nici comandat si nici sugerat – decat in cateva situatii speciale.
De ce cadourile? Micile cadouri intretin prieteniile si produc oricui o mare placere, dar cu o conditie: sa fie date din SUFLET si dezinteresat; adica na, stiti voi – una e sa alergi dupa o fata oferind tot felul de argintarii si suflaturi de asa-zis aur si alta e sa oferi ceva neplanuit de luni intregi si original (cu suflet / parte din suflet).

Prietenii. Intre prieteni se pot face oricand cadouri, mici cadouri – nu trebuie sa fie o zi de nastere sau sa astepti 30 Noiembrie sa-i spui si “La multi ani!” cu aceasta ocazie, nu! Este foarte ok daca acel mic cadou este dat intr-un moment cand ceva e pe cale sa se raceasca sau nu. Ideea in sine este sa-ti aduci aminte de acel/acea prieten(a), mai ales cand veni vorba de distanta – automat un mic cadou, ii tine la “cuptor”.

Cadoul.Un cadou trebuie gindit, cumparat, ambalat, oferit; trebuie sa fie frumos, util si sa provoace o adevarata placere celui care il primeste. Tocmai aceste dificultati dau unui cadou o valoare deosebita si nu pretul lui.

1 Martie pentru mine. 1 Martie pentru foarte multi este o zi obisnuita sau o zi mult mai urata decat precedenta – dar asta depinde de fiecare. Mi se pare catusi de firesc ca pentru acei ce uita ziua in care sunt, sa uite de acea primavara care trece pe langa ei numarand secundele. Sunt de acord cu: scapam de hainele groase de iarna si chiar daca afara este lapovita stim sigur ca a venit primavara, dar pana aici – deci ma opresc.

Martisoarele. Subliniez: barbatilor nu li se ofera martisoare. Le vom ocoli cu grija pe cele de prost gust, care din pacate au invadata comertul. Da! Este vorba de cele confectionate din blanuri, pene si alte porcarii, a si nu pretul este cel care ne da solutia cea mai buna – prefer acel simplu martisor facut de propriile maini cu foaie A4 colorata, lipici, glob de pom (spart) si diverse accesorii care pot fi puse – decat sa fac marea greseala sa cumpar vreo porcarie de-a fabricantilor de felicitari false.

8 Martie fratele mai mare. Ca si 1 Martie, 8 Martie este o zi ca toate celelalte – pentru mine unul si pentru multi altii. Dupa cum am spus si subliniat – barbatilor nu li se ofera martisoare – nu inteleg persoanele de sex feminin si aici ma refer doar la cele asa zise indragostite – pana in 30 ~ 40 ani; cum de nu-si dau seama ca sunt induplecate cu un martisor de sute de mii (ROL) sau milioane (ROL), chiar nu si dau seama – si ma refer la inceput, se pune prea putin suflet intr-un cadou in ziua de azi si mult mai important este ca el (cadoul) este dat atunci cand toata tara sau 5 ~ 6 miliarde de oameni o fac odata cu tine.Ca mai apoi sa ce? Sa fie aceleasi zile ca si pana pe 1 sau 8 Martie, ca si pana pe 14 Februarie (sau cand e asa-zisa – ziua indragostitilor). Uitati-va in jur – foarte multi vor de la voi foarte putine – sufleteste o spun; si foarte multe – cantitativ fizic si economic. Aidoma si despre baieti. Pfaii voi chiar nu va dati seama sau sunteti atat de inconstienti+ambitiosi, incat uitati cine sunteti si ce vreti defapt.

Concluzia. Cele mai frumoase cadouri sunt acele care sunt date orisicand fara alte dorinte si interese “ascunse” decat cele cunoscute de celalalt; acele cadouri nemateriale, acele cadouri care sunt destule sa le intelegi – dar cum altfel decat sa-l intelegi intai pe “el” / “ea”.Dar ! Dar sa nu cadeti in capcana – multi nu au fost dusi la teatru, multi joaca teatru – ei sunt profesorii lor, ei stiu cel mai bine – ce e bine pentru ei – si atat! Banul, femeile si acoolul – din pacate.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: