Skip to content

Petitie ! ->> http://protv.ro/petitie.php

Vineri, 5 octombrie, 2007

Biologic vorbind sunt ca noi , ca are inima mai mica sau ca o are mai mare – suntem Noi ! Chimic (nu intr`un procent de 100 % si fara sa intru in amanunte ) DA ! si as putea continua la nesfarsit , sunt 1001 motive sa le protejam si sa le dam (macar) cea mai mica atentie , sunt 10001 motive sa le dam cea mai MARE atentie ; dar parca unul e mai important decat celalat ( si tot asa ). Noi oamenii nu stim nimic despre „viata” lor si cand spun viata ma refer la acel „tot” , „E”le nu stiu nimic de „viata” noastra (iarasi acel „tot”), stiu insa cand le lovim, stiu cand le „jignim” , stiu cand le omoram !!! dar stiu si cand noi le iubim (cu toti stim). Am pus tot raul in fata binelui pentru ca din pacate asta e realitatea, o realitate care o meritam si nu avem nici un drept sa o refuzam, o realitate care dupa parerea mea nu mai depinde in mare parte de „bani” , Nu ! Nu bani sunt problema , cea mai mare problema e partea sufleteasca (sentimentala), ca sa nu ma leg de cei 7 ani de acasa sau de singura rugaminte a fiecaruia dintre noi atunci cand ne nastem: de „a fi om”. Nu cred ca trebuie sa ai 10 ani ,20 , 40 ,80 ani sa iubesti acele fiinte (ca si noi deopotriva) trebuie in primul rand sa traiesti (pentru ca si ele traiesc si merita – trebuie).Inca un aspect din multele ce as putea sa vi le spun; lumea (oamenii) vor fi mai buni odata cu ceea ce se vrea a fi „Tot ce e fiinta (expira,inspira,aude,vorbeste s.a.m.d) merita si trebuie iubit si respectat (bineinteles ca sunt mult mai multe dar ma rezum doar la acestea).
O parere ba chiar mai mult – O dorinta – ce trebuie sa o aiba multi, nu din acelasi „unghi” din care privesc eu DAR macar din acelasi „plan” !
O mica egalitate ce trebuie sa fie si care ne`o dorim (cu toti pana la urma urmei) : Fiinta = Fiinta iar o fiinta merita si are dreptul de a trai ! poate ca nu merita sa traiasca in „puf” de mica ( si aici ma refer spre exemplu la o pisica ) dar merita sa traiasca – sa existe ! Acesta trebuie sa fie inceputul !

Cu respect, Tzontonel.
Iasi, 19 ani.

Reclame
2 comentarii leave one →
 1. ABAGIU ION permalink
  Vineri, 14 decembrie, 2007 22:01

  Si eu sunt o persoana care ma declar inpotriva acestor fapte reprobabile.Dar ca de fiecare data exista un dar,Care este diferenta dintre animal si om? In Romania binenteles?
  Va spun eu nici una . Parintii mei stau fara curent electric de 3 luni.Daca asa se poate trai intr-o tara EUROPEANA atunci ce pretentii mai aveti ca acesti oameni in ghilimele spus sa IUBEASCA ANIMALELE daca pentru semenii lor nu sunt in stare sa faca ceva? VA MULTUMESC SI DACA MA PUTETI AJUTA VAS FI RECUNOSCATOR .

 2. BARAN CONSTANTIN RADU permalink
  Marți, 4 decembrie, 2007 19:53

  SUNT O PERSOANA CARE MA DECLAR IMPOTRIVA TORTURARII ANIMALELOR
  SI A ORICAROR ALTE FORME DE CRUZIME .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: